Over Levie D. Mawie

Profiel

Advocaat mr. Levie Daumi Mawie (1967) is geboren op Brownsweg, Wakibasoe 1. In 1982 is hij naar Paramaribo verhuisd voor verdere studie. In 1985 rond hij de LTS af in de richting Elektrotechniek. Daarna gewerkt als Elektromonteur. In 1988 is hij toegelaten tot het NATIN (Natuur Technisch Instituut), na de schakelklas succesvol doorlopen te hebben. In 1994 behaalde hij zijn NATIN diploma in de richting Elektrotechniek-Energie. Daarna begonnen als autocad-tekenaar en ontwerper bij een meubelbedrijf.

In 1995 is hij in het kader van gezinshereniging naar Nederland gekomen. In Nederland heeft hij verschillende banen gehad in de bouwsector en in de Elektrotechnische sector. In 1997 is hij begonnen bij Hoge School Rotterdam en Omstreken aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, afgekort S.P.H. In 2001 heeft hij de S.P.H. succesvol afgerond, met als specialisatie Interculturele hulpverlening en personeelsbeleid bij Open Universiteit Nederland.

Tijdens zijn S.P.H. studie heeft hij 9 maanden stage gelopen bij een instelling die werkt met licht verstandelijk gehandicapte jongeren. Na zijn stageperiode is hij in dienst getreden bij een RIBW instelling in Zwijndrecht. Daar heeft hij tot januari 2000 gewerkt. In januari 2000 is hij in dienst getreden bij een TBS Kliniek in Rotterdam-Poortugaal. In 2002 maakte hij voor korte tijd de overstap naar JJI de Hartelborgt (Jeugdgevangenis). Na 3 maanden bij JJI de Hartelborgt gewerkt te hebben is hij teruggegaan naar de TBS kliniek, waar  tot en met 31 mei 2013 heeft gewerkt.

Terwijl hij in de TBS kliniek werkzaam was, is hij begonnen met de studie  bachelor Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.  In 2012 heeft hij de bachelor Nederlands recht succesvol afgerond. In 2015 geldt dat ook voor de Master Nederlands recht.

Levie was ook werkzaam bij Antes (Delta/Bouman) in de Forensische Verslavingskliniek (FVK), waar begeleiding en behandeling van verslaafde veelplegers centraal staan.

Op 25 februari 2016, heeft hij precies een jaar na zijn afstuderen Juridisch Advies- en Bemiddelingsbureau Mawie opgericht, (wordt vervolgd)!

Download hier het CV van Levie D. Mawie